facebook furedkult

 

palyazat szechenyi 2020 pngcimer hacsBalatonfüred Város Önkormányzata 2016 júliusában sikeresen pályázott a TOP TOP-7 1 1-16-2016 kódszámú pályázatra, melyről a támogatási döntést 2017. szeptemberben kapta meg. A projekt célja, hogy a pályázatban megadott és jóváhagyott Helyi Közösség Fejlesztési Stratégia (HKFS) keretein belül, az államtól átvegye az egyetemes pályáztatási folyamat azon részét, melyben az egyes pályázatok kiírásra kerülnek, elbírálásra kerülnek, és az állam felé a győztes pályázati munkát előterjeszti. Erre a városnak egy megfelelő konzorciumot kellett létrehoznia, melyben a köz-, a civil-, és az üzleti szféra egyaránt képviselteti magát. A konzorcium neve: Balatonfüred Helyi Közösség. A 250 millió Ft elnyert pályázati forrásból kb. 37 millió Ft jut a projekt működtetésére, a többi forrásra lehet pályázatokat benyújtani. A projektet a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft., mint munkaszervezet vezeti ez elnyert működési keretből. A szervezeten belül egy független egység jött létre, így lehetővé téve, hogy mint egyben konzorcium tag és Balatonfüred egyik meghatározó kulturális szervezete szintén pályázhasson. Az elérhető forráskeret egy része úgynevezett beruházásokra (ERFA) költhetők, míg a másik része kulturális programokra, helyi közösséget fejlesztő kezdeményezésekre fordíthatóak (ESZA). Az ERFA közül kiemelendő az ún. kulcsprojekt, a városi könyvtár felújítása.

Az előbb említett kulcsprojekten kívül további 6 stratégia elem megvalósítására és elérésére lehet pályázni:
A "helyi értékek, kulturális erőforrások felmérése, a helyi értéktári és helytörténeti gyűjteményre épülő kulturális és szakmai programok kidolgozása, a helyi tudásra, hagyományokra épülő kulturális programok fejlesztés" keretén belül 33,4 millió Ft, az "intézményi, a civil és a gazdasági szféra együttműködésében megvalósuló kulturális és közösségfejlesztő programkínálat kialakítása, mely a helyi tudásra, kompetenciákra, szolgáltatásokra épül, valamint kapcsolódó programok szervezése, új hagyományok megteremtése" keretén belül 25 millió Ft, a "Megfelelő méretű és felszereltségű közösségi és kulturális terek kialakítása, közösségi és kulturális célú infrastruktúra fejlesztése" keretén belül 23 millió Ft, a " Szezonalitás enyhítését célzó, közösségi programok" keretén belül 25 millió Ft, a " Központi információs hálózat létrehozása, teljes körű tartalomfejlesztés (kulturális és szolgáltatási)" keretén belül 8,7 millió Ft, a " Közösségi- és szabadidős sport területek kialakítása, a zöld területek megóvása" keretén belül 12,5 millió Ft áll rendelkezésre a következő 2-3 évben. Ezekre a helyi pályázati forrásokra a helyi Civil szervezetek, egyesületek, nonprofit szervezetek pályázhatnak.

A projektet 2020 végére kell befejezni.
palyazat szechenyi 2020 befekt png

pinter 2017 100 aukcio

A Pintér Aukciósház és a Pintér Kortárs és Dizájn Galéria ünnepi hangulatban mutatja be:

AUKCIÓ A VASZARY VILLÁBAN 2017.
100. Jubileumi Aukciónk

Tematika: „Balaton, nyár, szerelem..." témákban, minden, ami életörömmel, nyárral, szerelemmel, Balatonnal, tengerrel, sporttal kapcsolatos. Mindezek klasszikus- és 20. századi modern-, valamint kortárs festményben, ezüstben, műtárgyban és szoborban „elmesélve".

Aukciós kiállítás:  Vaszary Villa, 8230 Balatonfüred, Honvéd u. 2-4
Nyitva tartás: 10.00-20.00 között (belépővel)

Aukció:  Vitorlás Étterem, 8230 Balatonfüred, Tagore sétány 1
Időpontja: Augusztus 12-én, szombaton 19.00-kor (ingyenes)

Koktélparti: az árverést követően a Vitorlás Étteremben.
Könnyű vacsora, balatoni borok, a zongoránál: Fűzy Gábor
(Regisztráció szükséges augusztus 10-ig, a részvétel ára:10.000 HUF/fő)

Az online katalógusunk elérhető itt. (http://pinteraukcioshaz.hu/aukcio-a-vaszary-villaban-2017-balaton-nyar-szerelem-minden-ami-sport)

Nyomtatott katalógusunk a kiállítás helyszínén, a balatonfüredi Vaszary Villában, valamint budapesti galériánkban 1.000 HUF-ért megvásárolható!

Amennyiben nem tud személyesen részt venni az árverésen, úgy vételi megbízásait és telefonos licitre való jelentkezését az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre tudja eljuttatni augusztus 12-én 15 óráig!

Tisztelettel:
Pintér Péter,
valamint a Galéria csapata: Forgács Gergely, Mádai Nándor, Bacsek Júlia, Kaczvinszky Tamás, Schneller János, Pintér Ambrus és Virág

Vaszary Galéria
+36-87/950-876 (1. mellék)

Jókai Mór Emlékház
+36-87/950-876 (2. mellék)

Városi Múzeum
+36-87/580-041

Vitorlázeum
+36-30/428-1260

Kisfaludy Színház
+36-30/502-7132

Kisfaludy Galéria
+36-87/481-187

Arácsi Népház
+36-87/788-456

Iratkozzon fel hírlevelünkre