leftmiddle

facebook furedkult

Hírek

magyar nyelv napja 2015 kispromo kviz

Helyes válaszok!

Magyar Nyelv Napja - Kvíz 2015

Köszönjük hogy velünk játszottak a 2015-ös Magyar Nyelv Napi kvízünkkel!

A helyes válaszokat emailben is megküldjük játékosainknak.

Kattintson a bővebben gombra.

A Legyen útitársa a biztonság” bűnmegelőzési program

REndőrségi TURisztikai Totója (RETURT) részvételi szabályai


1. Kizárólag a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (továbbiakban: Főkapitányság) által elkészített Rendőrségi Turisztikai Totó (továbbiakban: Totó) kitöltésével és a Főkapitányság által kiállított és megküldött igazolással (továbbiakban: Igazolás) lehet rész venni a programban.

2. A kedvezmények igénybevétele csak sértetlen, javítást, kiegészítést és semmilyen változtatást nem tartalmazó Totó és az Igazolás együttes felmutatásával lehetséges Veszprém megye területén, 2015. június 01-je és augusztus 31. között.

3. A Totó és az Igazolás együttes felmutatása kizárólag az e szabályzatban leírt helyek, intézmények, létesítmények esetében, az ott meghatározott mértékben, mindössze egy alkalommal lehetséges. Egyfajta Totó kizárólag egy adott napon, egy alkalommal használható fel a kedvezmények igénybe vétele során.

unnepi berlet kisfaludysz 2015

Lepje meg szeretteit és üzletfeleit színházi bérlettel a Kisfaludy Színház 2015-ös előadásaira! Szaffi vagy Cigánybáró , Edith és Marlene, A csemegepultos naplója, Bagoly és Cica ...

Négy előadás mindössze ötezer forintért!
Ünnepi bérlet váltható a Vaszary Galériában ( Balatonfüred, Honvéd u. 2-4.) 
és a Tourinform Irodában ( Blaha u.5. ).
A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

mikulasgyar1 logo

Ajándék gyűjtés a Vaszary Galériában!
A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, édességet vár adományként. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így, amennyiben lehetőségük van, hozzanak minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, olajat stb. A Mikulásgyár nagyon szívesen fogad játékokat, könyveket is, ám arra kérjük az adományozókat, hogy olyan ruhákat, könyveket hozzanak, amelyeket maguk és gyermekük is szívesen fogadna. Az ajándékokat, adományokat, felajánlásokat nem szükséges becsomagolni, akár kézben, akár dobozban, akár nejlonzacskóban is hozhatják..

wh sonets_kisfaludysz

W.H. Sonets - koncert

Shakespeare szonettek és dalok Free-Jazz-SpokenWord-Improv-Színház-Költészet

A W.H. formáció Márkos Albert csellista/zeneszerző kezdeményezésére alakult. Tagjai a magyar zenei élet népszerű szereplői, nevük több rangos hazai együttesben is feltűnik. A zenekar célja aktuális zenei környezetbe helyezni William Shakespeare szonettjeit és egyéb munkáit.

2014. június 24. 19 óra Kisfaludy Galéria

Vitorlástörténeti kiállítás nyílik Balatonfüred egyik legpatinásabb műemlék épületében. A balatoni vitorlázás első és egyben legendás klubházának - ma Vitorlás étterem - emeletén valamint tágas teraszán alakítják ki a modern kiállító teret. Az egész évben nyitva tartó új kiállítás nem csupán a város turisztikai kínálatát bővíti majd, hanem egyedi és újszerű tematikája révén az egész balatoni turizmus egyik kuriózuma lehet. A KDOP-2.1.1/D-12-2012-0023 azonosító számú projekthez a Balatonfüred Kulturális Közgyűjtemény Fenntartó Nonprofit Kft. az Új Széchenyi Terv Közép-Dunántúli Operatív Program keretében 144 893 000 Ft összegű európai uniós támogatást kapott.


A modern és népszerű számítástechnikai eszközöket felhasználva több korosztály számára is igazi élményt ad majd a látványos kiállítás. Nincs az országban a vitorlázás témakörben hasonló koncepciójú, látogató centrikus kiállítás. A balatoni vitorlázás történetét játékosan bemutató kiállító térben a szokásos vitrineket különböző élményelemek váltják fel.
Szimulátor révén kipróbálható lesz a viharos Balatonon való vitorlázás, elsajátíthatók lesznek a navigálási illetve a kötélcsomózási ismeretek, lehet majd gyakorolni a vitorlafelvonást a teraszon kikötött árbocon, vagy éppen gyönyörködni a panorámában a kiállítást körbeölelő teraszról.
Kép és hanganyagok, érintőképernyős információs rendszer, látványos, interaktív Balaton térkép, kikötőkről készült látványfilmek, távcsövek, többnyelvű digitális tárlatvezetés várja majd az érdeklődőket, akik emellett könnyed és szórakoztató formában megismerhetik a balatoni vitorlássportnak, a tó egykori nagy hírű hajóinak és hajósainak történetét is.
Az országos védettségű Vitorlás étterem emeleti részén a kiállítás kialakításával az eredeti állapotnak megfelelően helyreállítják az épület homlokzatát, a műemlékvédelem jóváhagyásával bővítik a teraszt, kicserélik az emeleti rész nyílászáróit és elkészítik az új fakorlátot. A kiállítást - amelynek nagytermében egy 30 négyzetméteres, járható üvegfelületű Balaton térkép áll majd, amelyen a látogatók szabadon mozoghatnak és választhatják ki az őket érdeklő helyszíneket, témákat- az épület Tagore sétány felőli oldalához épített új falépcsőn lehet majd megközelíteni. Az új kiállítótér működtetését a város többi kiállítóhelyét is fenntartó az önkormányzat tulajdonában lévő Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. végzi majd.

Vaszary Galéria
+36-87/950-876 (1. mellék)

Jókai Mór Emlékház
+36-87/950-876 (2. mellék)

Városi Múzeum
+36-87/580-041

Vitorlázeum
+36-30/428-1260

Kisfaludy Színház
+36-30/305-1606

Kisfaludy Galéria
+36-87/481-187

Arácsi Népház
+36-87/788-456

Iratkozzon fel hírlevelünkre